Zapiekanki

Gofry ziemniaczane

Pomysł na

Lunch w przerwie

Przekąska

Przygotowanie

Ziemniaki obieramy i gotujemy aż będą miękkie. Ziemniaki po ugotowaniu należy wystudzić, najlepsze ziemniaki będą z dnia poprzedniego.  Do malaksera wrzucamy ziemniaki, jajka, mąkę, serki topione, natkę pietruszki, sól, pieprz i wszystko mieszamy na gładką masę.  Nagrzewamy gofrownicę i smarujemy oliwą, ciasto wykładamy łyżką i pieczemy do mocnego zrumienienia, jak tradycyjne gofry. Tak przygotowane gofry podajemy z kiełkami pomidorkiem i awokado.

Składniki

SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB

  • 500 g ziemniaków
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 5 serków topionych proteinowych
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy
  • kiełki
  • pomidorki koktajlowe
  • awokado

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version