Zakąski

Lunch Box z rollsami

Pomysł na

Lunch w przerwie

Przygotowanie

Wszystkie składniki na naleśniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, a następnie 1/3 masy naleśnikowej wylewamy na patelnię i obracając nią, rozsmarowujemy ciasto na cienką warstwą. Kiedy spód się upiecze, przewracamy naleśnik na drugą stronę i smażymy jeszcze 3-4 minuty na średnim ogniu. Czynność powtarzamy.

Gorące naleśniki smarujemy grubą warstwą serka. Nakładamy liście szpinaku lub sałaty, a następnie plasterki szynki lub łososia. Każdy naleśnik rolujemy ciasno, a następnie kroimy w 2 cm krążki i przekładamy do pudełka.

Składniki

Składniki NA 3 szpinakowe naleśniki

  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • dwie duże garście szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 200g mąki

składniki na nadzienie

  • 3 duże garście szpinaku baby lub ulubionych sałat
  • 3-6 sztuk 100g kostek serka twarogowego topionego Delisia
  • szynka lub łosoś wędzony na zimno

DO SMAŻENIA

  • 3-4 łyżki masła klarowanego 

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version