Potrawy mięsne

Mięso w Salsie z makaronem orkiszowym

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

 Cebulę obieramy i kroimy w półkrążki, a następnie podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy pokrojone mięso, które wcześniej przyprawiamy. Całość smażymy na średnim ogniu, ciągle mieszając. Po ok. 10 minutach dodajemy wodę oraz śmietanę. Makaron orkiszowy dodajemy bezpośrednio na patelnię. Ponownie mieszamy i dusimy na wolnym ogniu kolejne 10 minut.

Podajemy od razu po przygotowaniu. Dekorujemy natką pietruszki.

Składniki

Składniki dla 2 osób

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego do pieczenia
  • 100ml śmietanki kremowej 30%
  • szklanka makaronu orkiszowego
  • 100 ml przegotowanej wody
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryczka chili

Do dekoracji:  natka pietruszki 

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version