Filmy kulinarne

Przepisy Kingi Paruzel

Sajgonki na dwa sposoby

Przygotowanie

Wersja na słodko

Namoczyć płat papieru ryżowego w ciepłej wodzie. Następnie wyłożyć namoczony płat papieru na desce. Wymieszać krem twarożkowy śmietankowy z sokiem z cytryny, skórką z cytryny oraz cukrem pudrem do smaku. Na płat papieru ułożyć morele, maliny, jagody, czereśnie oraz kwiaty bławatka, i dołożyć krem twarożkowy. Całość zawinąć.

Wersja na słono

Namoczyć płat papieru ryżowego w ciepłej wodzie. Wyłożyć namoczony płat papieru na desce. Ułożyć na nim ogórek, pomidor, szczypiorek, ugotowane al dente szparagi oraz paprykę chili. Dołożyć kawałki serka topionego z pomidorami. Całość zawinąć.

Składniki

WERSJA NA SŁODKO

  • krem twarożkowy śmietankowy Sertop
  • jagody
  • maliny
  • morele
  • czereśnie
  • świeże kwiaty bławatka
  • papier ryżowy

WERSJA NA SŁONO

    • ser topiony z pomidorami Sertop
    • ogórek
    • pomidor
    • szczypiorek
    • czerwona papryka
    • zielona papryka
    • papryka chili
    • kwiat kolendry
    • szparagi

    Wyślij przepis

    Uwaga!

    Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

    Developer tools

    ReD Responsive Framework version