Filmy kulinarne

Przepisy Kingi Paruzel

Terrina z wędzonym łososiem

Przygotowanie

Wyłożyć foremkę folią spożywczą. Następnie ułożyć w foremce płaty łososia. Wymieszać krem twarożkowy śmietankowy ze skórką limonki oraz z sokiem z limonki i rozprowadzić go równomiernie na płatach łososia w foremce. Na krem wyłożyć ogórek pokrojony w plastry, po czym położyć kolejną warstwę łososia. Wymieszać krem twarożkowy ze szczypiorkiem z pokrojonym koperkiem i odrobiną pieprzu. Rozprowadzić krem na wierzchniej warstwie łososia, ułożyć na nich krakersy, a następnie całość zakryć końcówkami płatów łososia wystającymi z foremki. Owinąć folią i całość obciążyć. Umieścić terrinę w lodówce na dwie godziny. Podawać udekorowaną listkami rukoli oraz plastrami limonki.

Składniki

  • 2 x krem twarożkowy ze szczypiorkiem Sertop
  • 2 x krem twarożkowy śmietankowy Sertop
  • starta skórka z całej limonki
  • sok z połowy limonki
  • limonka pokrojona na plastry
  • ogórek
  • koperek
  • rukola
  • krakersy
  • 500 g wędzonego łososia
  • sól, pieprz

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version