Zapiekanki

Zapiekane warzywa

Pomysł na

Smaczny obiad

Przygotowanie

Warzywa kroimy w talarki lub grubą kostkę, a następnie wsypujemy do żaroodpornego naczynia do zapiekania. W garnku podgrzewamy mleko, dodajemy pokrojone w kostkę serki, sól, pieprz oraz kumin i mieszamy do momentu, aż serki się rozpuszczą. Tak przygotowanym sosem zalewamy warzywa. Pieczemy w 180 stopniach przez ok.15-20 minut.

Składniki

SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB

  • 4 ugotowane w rosole marchewki
  • 1 ugotowany w rosole seler
  • 2 ugotowane w rosole pietruszki
  • 1 łyżka kuminu
  • Sól do smaku
  • 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
  • 2 x 100 g serka topionego marki SERTOP np. Edam, Złoty Ementaler, Gouda Wędzona
  • 200 ml mleka

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version