Zapiekanki

Zapiekanka jajeczna w boczku z serem

Pomysł na

Lunch w przerwie

Pożywne śniadanie

Przygotowanie

W dużej misce mieszamy jajka, mleko i czosnek w proszku, doprawiamy solą i pieprzem. Na nieprzywierającej patelni na średnim ogniu roztapiamy masło, wlewamy masę jajeczną i smażymy jajecznicę przez ok. 3 minuty. Na samym końcu dodajemy drobno pokrojoną cebulkę. Na desce do krojenia rozkładamy trzy paski boczku. Rozkładamy paski serka topionego i nakładamy jajecznicę do ok ⅔ długości boczku. Ciasno zwijamy. Powtarzamy to samo z pozostałymi serkami i jajecznicą. Rozgrzewamy ponownie patelnię i podsmażamy zawinięty boczek z jajecznicą. Smażymy, aż będą chrupiące ze wszystkich stron.

Składniki

SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB

  • 6 dużych jajek
  • 2 łyżki mleka
  • 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka drobno posiekanej zielonej cebulki
  • 12 plastrów boczku
  • krążek sera topionego proteinowego
  • sól i pieprz do smaku

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version