Zapiekanki

Ziemniaki nadziewane

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Ziemniaki przekroić wzdłuż, nieco wydrążyć środki. Posypać przyprawami wg uznania i podpiec w piekarniku. Po wystygnięciu napełnić farszem przygotowanym z pokrojonej cebuli, wędliny, jajka i podsmażonych pieczarek. Na wierzchu ułożyć kawałeczki masła i serków. Piec do miękkości ziemniaków.

Składniki

  • 100g serka topionego firmy SERTOP (np. tylżycki, gouda, z papryką, z pomidorami lub z kurczakiem wędzonym)
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • 30g wędliny
  • 1 jajko (ugotowane na twardo)
  • 30g pieczarek
  • masło
  • przyprawy

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version