Zapiekanki

Mini pizza z nutą pikanterii

Pomysł na

Lunch w przerwie

Przygotowanie

Ciasto smarujemy cienką warstwą przecieru pomidorowego i posypujemy przyprawą do pizzy. W międzyczasie na oleju smażymy drobno pokrojone kawałki kurczaka.Pod koniec smażenia przyprawiamy całość przyprawą – shaormą. Usmażonego kurczaka przekładamy na pizzę. Kiełbasę kroimy w talarki i układamy pomiędzy kawałki kurczaka.Całość posypujemy przyprawą piri piri. Na samej górze układamy małe kawałeczki serka topionego. Wstawiamy do piekarnika na 175 stopni i pieczemy ok. 15 minut. Smacznego.

Składniki

  • gotowe lub samodzielnie przygotowane ciasto do pizzy
  • przecier pomidorowy
  • przyprawa do pizzy
  • pikantna kiełbasa węgierska
  • filet z kurczaka
  • shaorma
  • olej czerwony
  • przyprawa piri piri
  • 100g serka topionego Śmietankowego z kolorowym pieprzem

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version