Zakąski

Kuleczki serowe

Pomysł na

Przekąska

Przygotowanie

Kostkę 100g serka topionego podzielić na 10 równych części lub trójkąciki 17,5g podzielić na połowę i formować kuleczki. Każdą kuleczkę obtoczyć, zgodnie ze smakiem serka: w zmielonych orzeszkach, ziarnach słonecznika, drobno pokrojonym koperku lub papryce. W każdą kuleczkę wbić wykałaczkę. Można podawać jako przekąskę do wina.

Składniki

  • Orzechowe: serek topiony firmy SERTOP bez dodatku smakowego, drobno zmielone orzeszki ziemne (bez soli)
  • Paprykowe: serek topiony firmy SERTOP z papryką, słodka lub ostra papryka w proszku
  • Słonecznikowe: serek topiony firmy SERTOP ze słonecznikiem, łuskane ziarna słonecznika
  • Koperkowe: serek topiony firmy SERTOP z koperkiem, drobniutko pokrojony świeży koperek

Wyślij przepis

Uwaga!

Przeglądarka internetowa z której korzystasz jest przestarzała przez co strona może nie wyświetlać się w prawidłowy sposób. Zalecane przeglądarki: Chrome, Firefox, Opera

Developer tools

ReD Responsive Framework version